HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan
"med Murom i Dravom
smestilo se Međimurje malo
i ovo tikvino olje nam je dalo"

Crveni kupus

Crveni kupus je mnogima od nas namirnica koju redovito imamo na tanjuru, najčešće u obliku salate, a može ga se jesti ukiseljenog, kuhanog ili u sirovom obliku. Crveni kupus je nutritivno bogata namirnica koja pripada istoj skupini povrća, u kojoj su brokula, prokulice i kelj. Iako ima jako malo kalorija, crveni kupus je prava riznica nutrijenata.

Crveni kupus je izvrstan izvor antioksidansa i drugih biljnih spojeva koji štite od staničnih oštećenja. Među antioksidansima koje nalazimo u crvenom kupusu su vitamin C, karotenoidi i flavonoidni antioksidanti, kao što su antocijanini i kaempferol te ih sve nalazimo u preko 4 puta većim količinama nego što je slučaj s običnim, bijelim kupusom.

Crveni kupus je jako svestrana namirnica, može ga se jesti sirovog, kuhanog, ukiseljenog ili u kombinaciji s nizom drugih namirnica. Kako god vam se svidi, pripremite crveni kupus i uključite ga u svoj redovni jelovnik.

HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan

095 873 6094

holera.doo@gmail.com

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram