HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan
"med Murom i Dravom
smestilo se Međimurje malo
i ovo tikvino olje nam je dalo"

Crveni kupus

Crveni kupus je mnogima od nas namirnica koju redovito imamo na tanjuru, najčešće u obliku salate, a može ga se jesti ukiseljenog, kuhanog ili u sirovom obliku. Crveni kupus je nutritivno bogata namirnica koja pripada istoj skupini povrća, u kojoj su brokula, prokulice i kelj. Iako ima jako malo kalorija, crveni kupus je prava riznica nutrijenata.

Crveni kupus je izvrstan izvor antioksidansa i drugih biljnih spojeva koji štite od staničnih oštećenja. Među antioksidansima koje nalazimo u crvenom kupusu su vitamin C, karotenoidi i flavonoidni antioksidanti, kao što su antocijanini i kaempferol te ih sve nalazimo u preko 4 puta većim količinama nego što je slučaj s običnim, bijelim kupusom.

Crveni kupus je jako svestrana namirnica, može ga se jesti sirovog, kuhanog, ukiseljenog ili u kombinaciji s nizom drugih namirnica. Kako god vam se svidi, pripremite crveni kupus i uključite ga u svoj redovni jelovnik.

Crveni kupus živahan je i svestran sastojak koji svakom obroku daje okus, teksturu i boju. Ovo izdašno povrće prepuno je vitamina A, C, K i folata, kao i antioksidansa. Također sadrži dijetalna vlakna koja vam pomažu da ostanete siti dulje vrijeme. Crveni kupus može se koristiti sirov u salatama ili kuhan u prilog bogatog okusa - savršeno za dodavanje suptilne slatkoće meda ili dimljenog okusa slanine.

Predstavljamo savršen način za dodavanje okusa i hranjivosti vašem obroku: crveni kupus! Ovo povrće bogato hranjivim tvarima prepuno je antioksidansa, vlakana, vitamina C, K i B6. Crveni kupus također pruža hrabri nalet boje koji donosi više od samo dobrog okusa - on je privlačan dodatak svakom jelu. Sa svojom hrskavom teksturom, intenzivnim okusom i prekrasnom nijansom, crveni kupus učinit će svaki zalogaj jednako ukusnim koliko i zdravim.

HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan

095 873 6094

holera.doo@gmail.com

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram