HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan
"med Murom i Dravom
smestilo se Međimurje malo
i ovo tikvino olje nam je dalo"

Rajčica

Zbog svoje energetske, hranljive i ljekovite vrijednosti, rajčica je postala redovna salata, hrana i preljev. Pored toga, rajčica pomaže u sprečavanju i liječenju mnogih bolesti.

Rajčica se u prehrani koristi sirova (kao salata...), kuhan (juha ili varivo), pržena, kao pire ili kao dodatak kuhanim jelima. Sve više se koriste sok od paradajza, konzervirani paradajz (u flašama), kašasti paradajz, kečap za preljeve i sosove. U toku zime se koristi paradajz konzerviran na razne načine. Rajčica se preporučuje za jačanje obrambenog sustava organizma, ali i za dijetalnu prehranu zbog toga što je hranljiva, a niskokalorična. Za liječenje čireva, bubuljica i nekih kožnih oboljenja kriške rajčice se koriste se kao obloge za bolno mjesto.

Rajčice su ultimativni svestrani sastojak. Daju nalet okusa i žive boje svakom obroku, bilo da su kuhani ili korišteni sirovi u salatama i sendvičima. Ne samo da su rajčice izvrsnog okusa, već nude i nevjerojatne zdravstvene prednosti - imaju malo kalorija, sadrže korisne vitamine i minerale i dobar su izvor vlakana. Nadalje, njihova žarko crvena nijansa čini ih savršenim kao ukras. Uz rajčice svaki obrok možete učiniti zdravim i ukusnim!

Rajčice su savršen način za dodavanje okusa, hranjivosti i živosti svakom obroku. Puni su antioksidansa i vitamina koji mogu podržati vaše zdravlje na mnogo načina. Njihovo sočno meso pršti slatkim i slanim okusom koji će oduševiti vaše nepce. Bilo da ih dodajete u salatu ili pripremate domaću salsu, rajčice su izvrstan način da bilo koje jelo podignete na višu razinu. Osim toga, njihova svijetla nijansa dodaje vizualnu privlačnost kao i okus!

Rajčice su glavna namirnica u kućanstvu na koju možete računati da će svakom obroku dati okus i hranjivost. Bogato vitaminom C, dijetalnim vlaknima, vitaminom K i kalijem, ovo sočno voće nudi izvrsne nutritivne prednosti dok dodaje dašak okusa vašim omiljenim jelima. Bilo da se uživaju sirove ili kuhane u umacima ili juhama, rajčice čine obroke ukusnijima i zadovoljavajućima. Uživajte u punom okusu i živoj boji svježe rajčice u svim svojim kulinarskim kreacijama!

Napravite čaroliju za vrijeme obroka

Uz niz dostupnih ukusnih recepata koji koriste rajčice, odluka o obroku je lakša nego ikada! Bez obzira žudite li za nečim slanim i ljutim ili nečim slatkim, ne brinite s rajčicama, mogućnosti su zaista beskrajne. Od aromatičnih umaka do pikantnih salata i od juhe od rajčice do salsa umaka - rajčice mogu vašim jelima dati poseban sjaj. Učinite vrijeme obroka ponovno uzbudljivim dok se svaki dan upuštate u novu kulinarsku avanturu!

Moć soka od rajčice

Sok od rajčice ne samo da ima jedinstven i ukusan okus, već vašem tijelu daje i mnoge bitne vitamine i minerale koji će vam dati energiju. Rajčice su bogate vitaminom A, pružajući važne antioksidativne prednosti koje mogu pomoći u smanjenju rizika od određenih vrsta raka. Osim toga, sok od rajčice izvrstan je izvor likopena - snažnog fitonutrijenta koji pomaže u borbi protiv upala u vašem tijelu, štiteći od nekih kroničnih bolesti.

HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan

095 873 6094

holera.doo@gmail.com

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram