HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan
"med Murom i Dravom
smestilo se Međimurje malo
i ovo tikvino olje nam je dalo"

Rajčica

Zbog svoje energetske, hranljive i ljekovite vrijednosti, rajčica je postala redovna salata, hrana i preljev. Pored toga, rajčica pomaže u sprečavanju i liječenju mnogih bolesti.

Rajčica se u prehrani koristi sirova (kao salata...), kuhan (juha ili varivo), pržena, kao pire ili kao dodatak kuhanim jelima. Sve više se koriste sok od paradajza, konzervirani paradajz (u flašama), kašasti paradajz, kečap za preljeve i sosove. U toku zime se koristi paradajz konzerviran na razne načine. Rajčica se preporučuje za jačanje obrambenog sustava organizma, ali i za dijetalnu prehranu zbog toga što je hranljiva, a niskokalorična. Za liječenje čireva, bubuljica i nekih kožnih oboljenja kriške rajčice se koriste se kao obloge za bolno mjesto.

HOLERA d.o.o.

Trnavska 30, Goričan

095 873 6094

holera.doo@gmail.com

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram